تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۵ آذر ۱۴۰۴
در رویداد۲۴ بخوانید؛

امیرمحمد متقیان کیست؟| از گلایه‌های تلخ تا حضور در برنامه شفرونی

امیرمحمد متقیان از کودکی وارد تلویزیون شد و امروز پس از سال‌ها بازیگری، اجرا و کارگردانی، از چالش‌ها، دغدغه‌ها و تجربیاتش می‌گوید؛ جزئیات بیشتر در ادامه متن آمده است.

امیرمحمد متقیان کیست

رویداد۲۴ | امیرمحمد متقیان، از چهره‌های شناخته شده در برنامه‌های ساخته شده برای کودکان است که از سنین کودکی مجری گری را آغاز کرد. متقیان در حال حاضر در دهه سوم زندگی خود قرار دارد و علاوه بر بازیگری، در حوزه‌های اجرا و خوانندگی نیز فعال است.

اومتولد ۱۳ آذر ۱۳۷۴ در تهران تا پایان سال سوم دبستان در شهر ساوه زندگی می‌کرد، آنجا پدرش در کار چاپ و طراحی تابلو و پارچه‌نویسی بود. شهرت امیرمحمد متقیان به شکلی ناگسستنی با شخصیت داریوش فرضیایی، معروف به «عمو پورنگ»، گره خورده و فعالیت او به طور جدی از سال ۱۳۸۵، یعنی زمانی که ۹ سال داشت، آغاز شد.

پیوند امیرمحمد متقیان با عمو پورنگ

ورود متقیان به عرصه تلویزیون با آشنایی او با داریوش فرضیایی همراه بود، زمانی که او به عنوان مهمان در برنامه کودک و نوجوان شبکه جام جم حضور یافته بود. او در سال ۸۴ تست داد و پس از شش ماه، با او تماس گرفته شد و او را دعوت به همکاری کردند؛ امیرمحمد که در آن برنامه برای عوامل شیرین‌زبانی کرده بود، به قول خودش «سر و زبان خوبی» داشت و توانست جایگاه خود را در تلویزیون پیدا کند.

او در سن ۹ سالگی وارد این فضا شد و در کنار فرضیایی ماندگار شد که حدود ۱۶ سال به طول انجامید. متقیان ارتباط خود با عمو پورنگ را رابطه‌ای شبیه به «پدر پسری» می‌داند و داریوش فرضیایی را استاد و پدر معنوی خود می‌نامد که در اجرا نکته‌های مهمی به او آموخت و او را بزرگ کرد.

امیرمحمد متقیان در طول این سال‌ها، با حضور در برنامه‌های تلویزیونی توانست تغییرات فیزیکی و بلوغ خود را به گونه‌ای تجربه کند که برای مردم چندان محسوس نباشد. با این حال، او اقرار می‌کند که به دلیل شهرت از کودکی و ورود به اجتماع بزرگسالان، بخشی از دوران کودکی و بازیگوشی‌های متناسب با سنش را از دست داده. او حس می‌کند که تایمی که باید بچگی می‌کرده، دویده یا خوابیده، از دست رفته، زیرا همواره باید مراقب رفتارش می‌بود و مانند یک فرد بزرگ رفتار می‌کرد. او در سن ۱۱ سالگی به دلیل حجم بالای کاری و سفر‌های متعدد خسته شد و حتی یک بار به فکر کناره‌گیری افتاد.

امیرمحمد متقیان در کنار عمو پورنگ

امیرمحمد متقیان در کنار عمو پورنگ

تحصیلات امیرمحمد متقیان

متقیان در دوران دبیرستان در رشته انسانی تحصیل کرد و پس از آن تحصیلات خود را در زمینه هنر پی گرفت. او دارای مدرک کاردانی کارگردانی سینما و کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش است. این بازیگر که در کودکی رؤیای خلبانی را در سر داشت، با پخته‌تر شدن ذهنش دریافت که توانایی اصلی‌اش در حوزه دیگری است. متقیان با وجود شهرت، تحصیلاتش را در حوزه کارگردانی ادامه داد. او اکنون بر این باور است که اگر زودتر مسیر کارگردانی را شروع می‌کرد و منتظر پیشنهاد دیگران نمی‌ماند، بهتر بود و تأکید می‌کند که باید خودش قوی کار بسازد و نقش‌های مناسب خود را خلق کند.

چالش‌های امیرمحمد متقیان در سینما

یکی از تلخ‌ترین بخش‌های فعالیت امیرمحمد متقیان، به گفته خودش مواجهه با قضاوت‌ها و برچسب‌هایی است که به دلیل شرایط فیزیکی و قدش با آنها رو‌به‌رو شده. او در یک گفت‌و‌گو با تلخی اذعان کرد که «به خاطر قدم خیلی حرف شنیدم» و این موضوع او را خسته کرده است؛ او معتقد است زحمت زیادی کشیده، اما این تلاش‌ها دیده نشده‌اند.

متقیان فیزیک خاص خود را دلیلی می‌داند که نقش‌های زیادی از او فیلتر می‌شوند، هرچند که می‌پذیرد نقش‌های قابل بازی هم وجود دارند. وی شدیداً با استفاده از قد کوتاه یا سایر ویژگی‌های فیزیکی افراد برای خلق کمدی مخالف است، زیرا باور دارد این امر به افراد دیگری در جامعه که دارای شرایط مشابه هستند، آسیب می‌رساند و حالشان را بد می‌کند.

او همچنین گلایه می‌کند که کار کودک در تلویزیون مهجور است و متأسفانه نگاه به آن و بازیگران فعال در این ژانر، یک نگاه «از بالا به پایین» است. متقیان هشدار می‌دهد که این نوع ممیزی‌ها و عدم حمایت از هنر کودک باعث می‌شود مخاطبان به سمت رسانه‌های دیگر کشیده شوند.

امیرمحمد متقیان در کنار خانواده

امیرمحمد متقیان در کنار خانواده

امیرمحمد متقیان در فیلم سینمایی طبقه یک و نیم 

متقیان در سال‌های اخیر تلاش کرده تا از قالب شخصیت کودک خود خارج شده و نقش‌های جدی و متفاوتی را تجربه کند.

او در سال ۱۳۹۹ در فیلم سینمایی «طبقه یک و نیم» نقشی جدی به عنوان مسئول دبیرخانه ایفا کرد، اگرچه از خروجی نهایی فیلم چندان راضی نبود و آن را یک تجربه تلقی کرد.

امیرمحمد متقیان در سریال لالایی

جدیدترین نقش‌آفرینی او در شبکه نمایش خانگی مربوط به سریال «لالایی» است که در آن نقش شخصیتی به نام «طوفان» را بازی کرد. طوفان دستیار دست و پاچلفتی یک تعمیرکار (با بازی فرضیایی در نقش پاداش حکمت) است، نقشی که متقیان سعی کرد آن را بیشتر به صورت یک شخصیت کامل (کاراکتر) بازی کند تا صرفاً یک تیپ کمدی.

امیر محمد متقیان و فیلم کوتاه گراز

او در حوزه فیلمسازی نیز با ساخت فیلم کوتاه «گراز» به تهیه‌کنندگی سهند جاهد (که اکنون در مسیر حضور در جشنواره‌های خارجی است) وارد عمل شده است. متقیان  نمی‌خواهد صرفاً به عنوان بازیگر کودکی که تفننی در جوانی فعالیت می‌کند، شناخته شود. او تأکید دارد اگر قرار باشد در حوزه کودک کار کند، تنها در کنار عمو پورنگ این کار را خواهد کرد.

زندگی شخصی امیرمحمد متقیان

امیرمحمد متقیان در زندگی شخصی خود فردی شوخ طبع است. او اذعان می‌کند که در طول سال‌های فعالیتش، ولخرجی‌های زیادی داشته و به دلیل رفیق‌بازی‌های شدید (برای مثال، پرداخت هزینه ۸ میلیونی سیستم صوتی ماشین دوستش در سال ۸۸)، زیان‌های مالی زیادی دیده است و متوجه شده که در مدیریت مالی پخته عمل نکرده است. این تجربیات، به همراه شکست‌های مالی و احساسی، باعث شده‌اند که او نگاهش به زندگی تغییر کند.

بیوگرافی امیرمحمد متقیان

او در مورد رفاقت معتقد است رفاقت باید یک اتوبان دو طرفه باشد که افراد به هم اضافه کنند، نه اینکه صرفاً بر منفعت مادی و کاری استوار باشد. او در مورد بلوغ، از سهند جاهد به عنوان یکی از رفقای خوب و تأثیرگذار نام می‌برد که در این مسیر به او کمک کرده است.

امیرمحمد متقیان و نوید محمدزاده

یکی از تجربیات مهم و مثبت متقیان، برخورد محترمانه نوید محمدزاده با او در یک مراسم بود؛ محمدزاده با اینکه در آن زمان یک بازیگر مطرح بود، به متقیان احترام گذاشت و این جمله نوید محمدزاده او را تحت تاثیر قرار داد. متقیان عاشق شدن را بخشی از زندگی می‌داند و باور دارد کسی که عاشق نبوده باشد در زندگی به مشکل می‌خورد؛ او تجربه عشقی سال‌ها ساله داشته و اکنون می‌داند که چگونه عاشق باشد.

امیرمحمد متقیان می‌گوید در زندگی‌اش توانمندی‌های زیادی دارد و دوست دارد مردم هم به همین خود واقعی او توجه کنند. او اکنون یک پسر ۲۹ ساله است که کارگردانی خوانده، می‌خواهد تجربه کند، فیلم‌هایش را بسازد و هیچ ادعایی ندارد.

آثار امیرمحمد متقیان

  • شخصیت امیرمحمد در کارهای اولیه
  • گلدان خان
  • سامان (چوپان در بالش‌ها)
  • آقای نگهدار (در کتابخانه عمو پورنگ)
  • شخصیت خسته (در کلبه عمو پورنگ)
  • طوفان (در سریال لالایی)

متقیان اکنون آرزو می‌کند که مردم علاوه بر خاطرات خوش گذشته، روزی در سالن‌ها بنشینند و فیلم‌های ساخته شده توسط او را ببینند و به او بگویند "آفرین". او معتقد است اگر این آخرین باری باشد که جلوی دوربین قرار می‌گیرد، به مردم خواهد گفت: «آدما رو از توی اینستاگرامشون قضاوت نکنید».

خواستگاری امیرمحمد متقیان از نیما شعبان‌نژاد!

برنامه شفرونی این‌بار شاهد یکی از غیرمنتظره‌ترین و خنده‌دارترین لحظات خود بود؛ جایی که امیرمحمد متقیان با یک حرکت ناگهانی، به‌طور طنزآمیز از نیما شعبان‌نژاد خواستگاری کرد.

کد ویدیو
برچسب ها: عمو پورنگ
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما